Zjarret në Kaliforni: 15 të vdekur

0
188

Më shumë se 150 persona janë zhdukur në zjarret e mëdha që e kanë kapluar rajonin e verës në Kaliforninë veriore, njofton policia.

Të paktën 15 persona janë konfirmuar të vdekur dhe më shumë se 1.500 shtëpi janë shkatërruar nga zjarret që shpërthyen të dielën.

Nëntë nga vdekjen kanë ndodhur vetëm në kontin Sonoma.

Njëri prej qyteteve më të prekura nga zjarret është Santa rosa, në veri të San Francisco, ku distrikte të tera janë bërë rrafsh me tokë.

Zyra e Sherifit në kontin Sonoma ka thënë se 155 persona janë zhdukur, edhe pse kjo mund të ketë ndodhur për shkak të ritmit kaotik të evakuimit.

SHARE