Sot shpallet aktvendimi për vjedhjen më të madhe në histori të Maqedonisë

0
331
**ARCHIV**Banknoten in 50er, 100er, 200er und 500er-Scheinen liegen auf einem undatierten Foto, das von der Bundesbank in Frankfurt am Montag, 3. Dez. 2007, zur Verfuegung gestellt wurde, auf einem Haufen. Der Euro hat in Deutschland nach einer Umfrage fuer die Dresdner Bank an Popularitaet verloren. Knapp sechs Jahre nach Einfuehrung der Gemeinschaftswaehrung erklaerten nur noch 36,3 Prozent, sie faenden den Euro gut. 2004 lag die Zahl noch bei 42,6 Prozent, wie die Bank am Sonntag, 16. Dez. 2007 aus der Umfrage der Forschungsgruppe Wahlen berichtete. (AP Photo/Bundesbank) --- Undated photo provided by the German Federal Reserve Bank in Frankfurt on Monday, Dec. 3, 2007, shows Euro bank notes in 50, 100, 200 and 500 Euro bills. (AP Photo/German Federal Reserve Bank)

Këshilli Penal i Gjykatës Themelore Shkupi 1, sot duhet të sjell aktvendimin për vjedhjen më të madhe të parave në histori të Maqedonisë, e cila ndodhi në muajin prll në “NLB Banka”. Prokuroria kërkon dënime sa më të larta, ndërsa avokatët duan dënime sa më të buta për të akuzuarit.
Në fjalët përfundimtare, i akuzuari i parë Boban Smilevski tha se i këtkon falje gruas së tij që e lenë me dy fëmijë të vegjël (binjak), NLB Bankës dhe familjarëve për stresin dhe frikën që ju ka shkaktuar, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Smilevski tha se vjedhjen nuk ke ka bërë për pasurim personal, por për shkak të borxheve të mëdha për të cilat ka qenë e kërcënuar familja e tij.

Katër të akuzuarit Boban dhe Goran Smilevski, Boris dhe Mirosllav Kaevski, pranuan fajin, por nuk zbuluan çfarë ka ndodhur me paratë.

SHARE