Satapetkë, maqedonasit urojnë shqiptarët për Bajram (Video)

0
342

Familja Latifi nga fshati Satapetkë e komunës së Sopishtës që në orët e hershme të mëngjesit hapi dyert për t’i pritur mysafirët me rastin e festës së fitër Bajramit. Në mesin e mysafirëve të parë që erdhën për urime ishin fqinjët maqedonas nga fshati Rakotincë. Këtë traditë e ruajnë me dekada të tëra, ndërsa i pari i shtëpisë nuk e fsheh kënaqësinë që asgjë nuk ua ka prishur bashkëjetesën me vite të tëra.

Mysafirët tradicionalisht u shërbyen me bakllavë dhe kadaif, ndërsa në sofrën e bajramit kishte bonbone dhe llokum. Megjithatë, për ta nuk është edhe aq e rëndësishme se çka ka në tryezë. Thonë se vetëm kanë ardhur për t’ua uruar festën personave me të cilët e ndajnë përditshmërinë.

 

SHARE