Gjermania deri në vitin 2030 do të ketë nevojë për tetë milionë punëtorë

0
188

Aktualisht në Gjermani ka 772 mijë vende të lira puna, kryesisht në pjesët e Bavarisë dhe Nurenbergut.

Deri në vitin 2030 në Gjermani do të mungojnë rreth 8 milionë punëtorë, për shkak të ndryshimeve demografie.

Gjermania është në kërkim të fuqisë punëtore dhe nuk është i paktë numri i personave që kërkohen për punë.

Sipas një kronike në DW, burime nga zyrat e punës në këtë shtet aq të lakmuar nga shqiptarët bëjnë me dije se mundësia më e mirë është nëpërmjet një vize pune e jo si azilkërkues apo si refugjat.

Kushtet kryesore për të gjetur një vend pune në Gjermani: formimi profesional i mirë, gjuha, gjetja e një punëdhënësi ku mund të punojë dhe më tej sigurimi i një vendi pune.

Gjermania ka nevojë për fuqi punëtore – cilat profesione kërko…

Gjermania ka nevojë për fuqi punëtore – cilat profesione kërkohen?

Posted by DW (Shqip) on Freitag, 15. Dezember 2017

SHARE