Puna në tavolinë rrezikon shëndetin!

0
201

Shpesh më parë e keni dëgjuar: Puna në tavolinë, po kërcënon duke shkatërruar shëndetin e njerëzve!
Megjithatë sipas gjetjeve të reja, ekspertët paralajmërojnë se ndërs 86 për qind e amerikanëve punojnë në një tavolinë, shumë nga ta dijnë si ta mënjanojnë atë. Nëse kaloni të paktën gjashtë orë në ditë në një tavolinë, rreziku i sulmit në zemër është dyfishi i asaj që duhet të jetë. Kompjuterët gjithashtu rrisin rrezikun e humbjes së vizionit me 40 për qind, rrisin rezistencën ndaj insulinës dhe ndikojnë shëndetin tonë mendor po ashtu.
Kjo kulturë e punës i ka dhënë fund luftëtarit të fundjavës, i cili paketon një stërvitje një javë në dy ditë dhe pas orëve të yoga ose meditimit.

SHARE