Më mirë 400 euro dhe bari në Greqi sesa i papunë në Shqipëri

0
220

Mijëra shqiptarë vazhduan të braktisin vendin edhe në janar. Ndërkohë shumë prej tyre bëjnë punë të vështira për shumë pak para, siç tregon ky reportazh i radios publike gjermane, Deutschlandfunk.

Nga Panajotis Gavrilis. “Më duhet të marr një bari, për të drejtuar tufën”. Foris udhëton me makinën e tij Jeep në drejtim të kufirit shqiptaro-grek. Ai duhet të marrë atje një bari, për ta çuar në bjeshkë. “Kam tre barinj, tani po vjen edhe një tjetër.

Është rrugës nga Shqipëria. Do e marr në kufi, është këtu afër”. Rruga me shumë kthesa, por e asfaltuar, të çon në një pyll të dendur, në mes të maleve. Pamjet e maleve me dëborë mbizotërojnë kudo.

Përveç Foris, në rrugë shohim edhe dy lopë. “A e sheh atë malin atje, atje është Shqipëria. Këtu është Greqia. Matanë është Shqipëria”. Fotot dhe viedon e realitetit mund ta shihni në hapsirën poshtë.

SHARE