Plagoset me armë shqiptari në Itali

0
194

Policia italiane ka arrestuar tre përsona, babain dhe dy djemtë e tij pasi kanë plagosur me armë zjarri një shqiptar.

Të shtunën në mbrëmje policia ne Legnano shkoi dhe ndaloi treshen e njerëzve të cilët, të shtunën pasdite, kishin plagosur një 18 vjeçar me origjinë shqiptare me një armë gjahu.

Këta janë tre persona nga Legnano, të gjithë italianë. Babai, i lindur në vitin 1956 dhe dy fëmijë të moshës 22 dhe 26 vjeç.

Të tre do të kishin hyrë në vdebate ne një godinë të Aller të Buscate për arsye të punësimit të paligjshëm, në mosmarrëveshje me disa banorë. Një diskutim, që ka degjeneruar me një familje tjetër italiane me banim në godinën në Via Micca, në skenën e të shtënave. Akuzat, janë për të tre, per posedimin ilegal të armëve të zjarrit.

Ndërkohë forcat e rendit janë ende në kërkim të armës së përdorur gjatë ngjarjes. Ka patur dy të shtena nga arma, njëra prej të cilave goditi shqiptarët e rinj, të cilët rastësisht e gjetën veten në mes të dy grupeve të palëve ndërgjyqëse.

I riu është ende i mirë dhe është jashtë rrezikut pasi është operuar dhe që sipas mjekve gjykohet të jetë i rikuperuar brenda një muaji.

Djali kishte ndërhyrë për të mbrojtur një nga dy familjet, duke u vendosur në mes kur 26-vjeçari nxori armë për të qëlluar rivalët e tij. Tani karabinierët do të duhet të rindërtojnë në detaje skenen e krimit dhe shkakuan e konfliktit te ahsper mes dy familjeve.

SHARE