Burrat me mbipeshë, kanë mundësi më të mëdha të ngjizin djem

0
253

Studimi i bërë nga Universiteti Peking, ka zbuluar se meshkujt me mbipeshë dhe obez, kanë mundësi më të mëdha, të bëhen me djem.

Në hulumtimin e botuar në zhurnalin për fertilitet dhe sterilitet, janë studiuar 8.500 çifte, të cilët i janë nënshtruar tretmanit për fekondim artificial.

Përderisa meshkujt e hollë, janë bërë baba të 611 meshkujve dhe 569 vajzave, meshkujt me mbipeshë dhe ata obez, janë bërë prindër të 27 për qind të djemve.

“Ky hulumtim është në fazat fillestare dhe ende nuk ka ndonjë fakt të definuar” thuhet lidhur me këtë hulumtim.

“Ende është herret, andaj meshkujt e hollë, mos të vrapojnë tek ëmbëlsirat, po që se duan të kenë djalë”.

SHARE