Momenti kur oficeri gjermanë u jep 30 minuta kohë forcave serbe ta lëshojnë Prizrenin 1999

0
154

Momenti kur oficeri gjermanë u jep 30 minuta kohë forcave serbe ta lëshojnë Jo pak situata të tensionuara kishte në kohën kur forcat e NATO-s kishin arritur në Kosovë dhe ishin përballur me ato jugosllave.

Një e tillë ishte edhe në vitin 1999 në Prizren, kur forcat gjermane të KFOR-it ishin pritur me duartrokitje nga qytetarët por brenda qytetit ishin takuar me forcat serbe të cilat ende nuk ishin tërhequr nga Prizreni.

Në një video shihet se si Komandanti i forcave gjermane të KFOR-it, i jep ultimatur oficerit serb që bashkë me ushtrinë të largohet nga Prizreni, shkruan Magazina.al
Nga biseda që shihet në video komandanti gjerman i drejtohet oficerit serbë me fjalët se keni kohë 30 minuta të largoheni, ndërsa oficeri nis të kërkoj shpjegime, por komandanti gjermani ia numron minutat e ultimatumit, duke i thën ” kanë mbetur edhe 28 minuta”.
Pas kësaj ushtria serbe i bindet urdhërit të KFOR-it dhe nis të tërhiqet nga qyteti.

SHARE