SHBA do të humbasë ‘eklipsin e shekullit’

0
250

Një eklips hënor nuk është asgjë e pazakontë. Por ajo që duhet bërë më 28 korrik është disi ndryshe. Do të bjerë nën hijen e Tokës për katër orë.

Kjo do ta bëjë atë eklipsin më të gjatë hënor që do të përjetohet në këtë shekull.

Dhe shumica e botës do ta shohë atë.

Ndërsa shikimi më i mirë do të jetë nga Afrika Lindore, Lindja e Mesme dhe pjesë të Evropës dhe Azisë, poashtu edhe Australia nuk do të humbasë.

Për fat të keq, sipas NASA-s , Shtetet e Bashkuara do të humbasin plotësisht këtë ngjarje hënore, sepse hëna është vendosur të kalojë mbi Kanadanë përpara se të kalojë Oqeanin Atlantik drejt Evropës Veriore.

Hëna do të jetë e ulët në horizontin tonë kur të fillojë të errët.

Eklipset e hënës përgjithësisht zgjasin shumë më tepër se sa homologu i tyre diellor. Hija e hedhur nga Hëna është shumë më e vogël se ajo e prodhuar nga vetë planeti ynë.

SHARE