Gjermania bllokon autobusin serb, shikoni çfarë u gjet brenda (FOTO)

0
160

Autobusi serb u përjashtua nga trafiku më 21 nëntor në qytetin gjerman të Këlnit, siç raportohet në një deklaratë policore, shkelje të disa rregullave teknike në trafikun e pasagjerëve.

Zyrtarët e doganave, së bashku me oficerët e policisë, kontrolluan trafikun në stacionin e autobusëve afër aeroportit të Këln

Zyrtarët gjermanë zbuluan se dy shoferë me shtëtësi serbe të autobusëve se nuk mund të siguronin dokumentet e nevojshme.

Sipas deklaratës së policisë, si një rrezik veçant e theksoi një ndryshim teknik në sistemin e rezervuarit në autobus.

“Ka rezervuare shtesë të karburantit të naftës të integruar joprofesionalisht në sistemin e karburantit, dhe veçanërisht eksplozivë ishin kontejnerë plastike të fiksuar vetëm me goma, lidhje kabllore dhe shirit ngjitës, dhe gypat e karburantit shtesë të instaluar nuk ishin të forta”, thuhet në deklaratë, transmeton gazetametro.net.

Siç thuhet më tej, dyshohet se ishte një rrezik zjarri, kështu që zyrtarët gjermanë kërkuan nga pasagjerët të largoheshin nga autobusi menjëherë dhe vazhdonin të udhëtonin me një tjetër mjet transporti.

Deklarata e policisë tha se kishte edhe mangësi në sistemin e frenimit. “Policia ka shkruar një raport, dy shoferë dhe sipërmarrësi presin dënime të caktuara,” thuhet në deklaratë.

SHARE