Ushqimet e pasura me kalcium që janë të detyrueshme në dietën e fëmijëve

0
330

Është shumë e rëndësishme që në fëmijërinë e hershme të kemi mjaft kalcium pasi është e nevojshme për zhvillimin e duhur të sistemit të kockave dhe dhëmbëve, por edhe për funksionimin e duhur të muskujve.

Marrja e pamjaftueshme e këtij minerali mund të dobësojë dhe të ngadalësojë rritjen e kockave, duke rezultuar në humbjen e masës së eshtrave në moshë madhore, por edhe në zhvillimin e hipertensionit dhe shfaqjen e problemeve të tjera shëndetësore.
Lexoni më poshtë se cilat ushqime mund t’i ofroni familjes tuaj për të rritur nivelin e kalciumit në trupin tuaj.

  • Produktet e qumështit
    Peshk i vogël blu
    Perime jeshile
    Farërat e lulediellit dhe farat e susamit
    Lëng portokalli.
SHARE