Xhaferi: Kosova ka të drejtë ta formojë ushtrinë e saj

0
100

Vendimi për themelimin e Ushtrisë së Kosovës është e drejtë e shtetit të Kosovës dhe askush nuk ka të drejtë të përzihet në punët e brendëshme të sajë.

Kështu u përgji kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, i pyetur të komentojë vlerësimin e kryeministrit Zaev se nuk ishte koha për një vendim të tillë.

Si duket rreth ushtrisë së Kosovës ka përçarje në mes të Lsdm-së dhe Bdi-së pasi që Zaev dhe partija e tijë dolën kundër ushtrisë kurse Ali Ahmeti doli pro ushtrisë.

Me veprimin e fundit Zaev që u shpreh kundër ushtrisë së Kosovës si dhe kundër taksave 100% , ka shkaktuar reagim të madh tek simpatizantet shqiptar të cilët kanë votuar Lsdm-në.

SHARE