Tri thënie të mëdha nga ish-presidenti Ibrahim Rugova dhe Teki Dervishi

0
170

Publicisti Rrahim Restelica, ka publikuar nga tri thënie të ish-presidentit Ibrahim Rugova dhe shkrimtarit Teki Dervishi.

Njëra nga thëniet e presidentit Rugova: E keqja që i vije kombit duhet të neutralizohet me ndjenjën atdhetare, përfaqëson realitetin e sotëm të Kosovës.

Më poshtë postimi i tij i plotë:

Nga tri thënie të Ibrahim Rugovës (1944-2006) dhe Teki Dervishi (1943 – 2011)

Ibrahim Rugova

  • -Adhurimi është më i fortë se guximi
  • -Të keqen duhet ta vrasësh me mirësi
  • -E keqja që i vije kombit duhet të neutralizohet me ndjenjën atëdhetare

Teki Dervishi

  • -Kërkesa që luftëtarët t’i shndërrojmë në dijetarë, është një djerrakohësi.
  • – Një popull nuk mund ta zhduk vetëm lufta, por edhe akulturimi i tij
  • – Kombi nuk bën identitetin e kulturës por kultura e bën identitetin e kombit.
SHARE