Gratë kanë trurin më të ri se meshkujt e të njëjtës moshë

0
90

Truri i grave duket se është mesatarisht disa vjet më i ri se truri i meshkujve në të njëjtën moshë, ka zbuluar një studim i ri.

Kjo sugjeron që seksi ndikon në moshën e trurit tonë, gjë që mund të ndikojë në tendencën tonë për të zhvilluar sëmundje neurodegjenerative të tilla si Alzheimer.

Kjo u tha në hulumtimin e botuar në Proceedings të Akademisë Kombëtare të Shkencave të Shteteve të Bashkuara.

“Ne nuk e shohim plakjen e trurit si diçka që duhet të ndalet’”, shkruan Dr. Manu S. Goyal, autor kryesor i studimit.

Sëmundjet që vijnë me plakjen e trurit janë problemi, tha ai.

“Pra, ajo që duhet të kuptojmë është se si plakja e trurit kontribuon në sëmundje të tilla si sëmundja e Alzheimerit dhe pse disa njerëz janë më shumë ose më pak të prirur për zhvillimin e sëmundjeve të trurit. “

SHARE