Tri viza të reja australiane, ja sa kushtojnë

0
118

Do të kushtojë 5000 dollarë për një vizë trevjeçare, 10,000 dollarë për një vizë pesëvjeçare dhe 20,000 dollarë për një vizë dhjetëvjeçare

Qeveria e Australisë ka njoftuar krijimin e tri kategorive të reja të vizave për të përmbushur kërkesat e ndryshme të grupeve të emigrantëve australianë.

Ministri i Imigracionit, David Coleman, thotë se tri vizat e reja kanë për qëllim plotësimin e disa boshllëqeve në sistemin e vizave Australiane, transmeton “sbs.com.au”

Ministri Coleman thotë se qeveria është e fokusuar në rritjen e efikasitetit të sistemit të emigracionit për Australianët, përcjell albinfo.ch.

“Ka të bëjë me sigurimin që sistemi i vizave të funksionojë në mënyrë efektive në këto fusha të veçanta – bashkim familjar, kujdesin e moshuar, institucionet fetare dhe se sistemi po punon sa më mirë që mundet për Australinë”, ka thënë Coleman.

Një vizë e përkohshme e përkohshme e prindërve do t’u lejojë emigrantëve që të sjellin prindërit dhe gjyshërit e tyre në Australi për periudha më të gjata.

Aplikantët do të lejohen të kalojnë kohë me familjet e tyre për një periudhë të pandërprerë deri në pesë vjet, me mundësinë që të aplikojnë për një vizë të dytë edhe për pesë vjet pas një periudhe të shkurtër jashtë Australisë.

Sipas autorizimit të ri deri në 15,000 Viza të Privilegjuara të Përkohshme të Prindërve mund të jepet çdo vit, përcjell tutje albinfo.ch.

Por viza e re prindërore shihet si një marrëveshje e shtrenjtë nga disa nga komuniteti i emigrantëve.

Do të kushtojë 5000 dollarë për një vizë trevjeçare, 10,000 dollarë për një vizë pesëvjeçare dhe 20,000 dollarë për një vizë dhjetëvjeçare.

Së bashku me tarifat e vizave, fëmijët do të duhet të mbajnë kujdesin shëndetësor për çdo shpenzim të jashtëzakonshëm shëndetësor publik për prindërit e tyre migrues.

Arvind Duggal, i cili filloi fushatën e “Viza për qëndrim të gjatë për prindërit”, që pa pjesëmarrjen kombëtare, thotë se qeveria ende po bie prapa premtimeve të bëra gjatë fushatës zgjedhore të 2016-ës.

“Ju duhet të merrni sigurimin e tyre, ju duhet të siguroni sponsorizimet dhe gjithçka. Por sa i përket kushteve të qëndrimit në Australi, nuk merrni asnjë të drejtë pune, pa mjekim, asgjë dhe akoma jeni duke paguar 5000 $. Dhe është krejtësisht ndryshe nga ajo që ishte premtuar përpara zgjedhjeve. Zgjedhjet e fundit federale qeveria premtoi se nuk do të ketë kapak për këtë vizë dhe tani ka një kapak mbi 15000 njerëz. Unë do të thotë se kjo është vetëm një shkelje e besimit”.

Por ministri i imigracionit i ka thënë SBS-it që kostot e vizave te reja janë të arsyeshme.

“Po, ka gjithmonë një pagesë të aplikimit për vizë dhe kjo është e përshtatshme. Gjithashtu te arsyeshme janë shpenzimet e kujdesit shëndetësor mbulohen nga familja. Te gjitha duhet të bëhen në një mënyrë që është e arsyeshme dhe nuk përfshin kosto të madhe për taksapaguesit australianë. Pra, pagesa e vizës është e nevojshme dhe e përshtatshme. “))

Qeveria bëri edhe disa ndryshime në Marrëveshjet e punës për Figura fetare. Ndryshimet ofrojnë më shumë fleksibilitet në sponsorizimet e liderëve fetarë.

Në listën e pozitave tani futet edhe ndihmës lider fetar. Ministri federal i imigracionit ka njoftuar gjithashtu një klasë të tretë të vizave, e cila do të lejojë ofruesit e kujdesit të moshuar të punësojnë njerëz me aftësitë e nevojshme për t’u kujdesur për migrantët e moshuar.

SHARE