Cili është teksti i këngës serbe që e dëgjoi sulmuesi para aktit (VIDEO)

0
129

Kënga që dëgjohej nga Brenton Tarrant në veturën e tij para se ai të kryente sulmet ter.roriste në dy xhami në ChristChurch të Zelandës së Re, ka për motiv luf.tën e serbëve kundër myslimanëve dhe kroatëve të cilët quhen ustash.

Në qendër të tekstit është figura e Radovan Karaxhiqit, ideatorit dhe realizuesit të luf.tës në Bosnjë e Hercegovinë.

Në këngë Karaxhiqi ftohet t’i prijë serbëve në këtë luf.të për t’i mundur myslimanët dhe kroatët.

Radovan Karaxhiq është dënuar me 40 vjet bur.gim për kri.me luf.te në Bosnjë e Hercegovina nga Gjykata Ndërkombëtare Hagës.

SHARE