Vd.iq heroi i cili tentoi të ndalojë terr.oristin që vr.au 49 myslimanë të premten në Xhami

0
279

Naim Rashid, burri i cili u mundua ti heq ar.mën nga duart terr.oristit Brenton Tarant (28) gjatë kohës së mas.akrës në xhami në Zelandën e Re, nuk ka mundur ti mbijetojë plagëve

Djali i tij Talh (21) gjithashtu ka ka ndërruar jetë gjatë su.lmit ter. rorist

Rashid është munduar që të mposhtë Tarantin gjatë kohës që po gj.uante mbi tu.rmë, po i njëjti u pla.gos rëndë. Ai kër.ceu mbi vra.sësin për të mbrojtur myslimanët e tjerë. Pasi që i njëjti u dërgua në spital, nuk ka mundur të mbije.tojë plagëve të marra.

Rashid me prejardhje nga Pakistani, në Zelandë të Re ishte i punësuar si mësues.

Disa dëshmitarë që kishin arritur të shpëtonin kanë rrëfyer se si një djalë është hedhur mbi vra.sësin dhe ia ka marrë ar.mën, mirëpo nuk ka mundur që të sh.tie për ta vr.arë të njëjtin.

SHARE