Mjekët janë surprizuar me efektin që ka kjo barishte si ilaç!

0
74

Plantainështë një bimë që të gjithë e kemi në kopsht ose mund ta shohim shumë thjeshtë në rrugë kur kalojmë. Gjithsesi studimet më të fundit kanë treguar se kjo bimë është më shumë se thjesht një barishte – ajo është e mbushur me vlera esenciale që kanë veti të mëdha për shëndetin tonë.

Plantainpërdoret shpesh nga alpinistët për të larguar mushkonjat por mund të përdoret gjithashtu për alergji të ndryshme inflamacione ose dhimbje. Farat dhe gjethet mund të përdoren për problemet e stomakut dhe mund të merren në formën e çajit ose thjesht shtoheni në supra të ndryshme. Farat janë të mbushura me fibra dhe mund të përdoren gjithashtu dhe për të rënë nga pesha.

SHARE