Ja Trojet e Vërteta Shqiptare, Harta e Rrallë Ruse!

0
336

Një tjetër hartë e rrallë e vitit 1910, e publikuar nga Rusia, tregon të vërtetën për trojet shqiptare dhe shtrirjen e tyre.

Ka qënë historian Arben Llalla, ai që e ka bërë publike këtë hartë në rrjetin e tij social.

Në këtë hartë, duket qartë se Çamëria si Arta, Parga, Janina, apo në veri si Kosova, një pjesë e Malit të Zi dhe të Maqedonisë janë shqiptare.

“Hartë e vitit 1910 ku siç shihet Çamëria i përket Shqiperisë. Kjo hartë është botuar nga Perandoria Ruse, më saktë është përgatitur nga ushtria e Rusisë. Dallohen qartë qytet shqiptare Arta, Parga, Janina, etj.”-shkruan Arben Llalla.

SHARE