“Babi, hape telefonin”, i biri kërkon të atin në xhami dëshpërimisht pas su.lmit, por merr vesh se…

0
131

Omar Nabi i anashkaloi lutjet e së premtes për shkak të punës.

Por lajmi i s.ul.mit në xhaminë e Xhamisë Al Noor në Christchurch të Zelandës së Re e mbushi Nabin me frikë: Babai i tij i devotshëm kishte qenë atje.

Ai nxitoi në xhami sapo dëgjoi raportet e mas.krës, vetëm përpare që babai i tij, Daoud Nabi, 71 vjeç, ishte hdhur para një tjetër besimtari dhe ishte qël.luar, transmeton Shqiperia Ime.

“Nëse ai ishte mirë ai do t’i përgjigjej telefonit të tij, por telefoni i tij vazhdon të bjerë,” i tha ai NBC News nga një spital lokal.

Dyzet e nëntë vetë u v.ra.në dhe dhjetëra të tjerë u p.lago.sën në xhirimet masive në dy xhami në qytet, sipas policisë së Zelandës së Re.

Nabi tha se kishte kuptim që babai i tij do të përpiqej të shpëtonte dikë që ishte në rr.ezik.

“Ai i ka ndihmuar të gjithë ata që janë refugjatë”, tha ai, duke përshkruar se si babai i tij shkoi në aeroport për të përshëndetur refugjatët dhe për të ndihmuar ata që të fillonin jetën e tyre të re.

Familje të tjera po kërkonin gjithashtu lajme të dëshpëruara. Janna Adnan Ezat nga Christchurch ka postuar në Facebook se ajo nuk ka qenë në gjendje të kontaktojë me djalin e saj që ishte në një nga xhamitë.

“Nuk e di nëse djali im Hussein El Omari është i gjallë apo i vd.ek.ur”, shkruante ajo. “Rrugët janë të bllokuara dhe ne familjet po presim në spital për fjalë.”

Ezati tha se telefoni i djalit të saj gjithashtu rrinte pa përgjigje dhe se makina e tij nuk ishte në shtëpi.

“Unë kërkoj lutjet tuaja”, shkruante ajo.

Kryeministrja i Zelandës së Re Jacinda Ardern foli për emigrantët dhe refugjatët të cilët dukeshin si objektiva të asaj që ajo konsiderohej si një s.ul.m t.er.rorist.

“Ata kanë zgjedhur ta bëjnë Zelandën e Re shtëpinë e tyre dhe është shtëpia e tyre. Ata janë ne, “tha Ardern në një konferencë për shtyp të premten herët.

“Christchurch ishte shtëpia e këtyre v.iktim.ave,” shtoi ajo.

Me pas Ardern iu drejtua autorëve të s.ulmit: “Ju mund të na keni zgjedhur, por ne ju dëno.më plotësisht”.

SHARE