Flet për herë të parë një familjare e teo.rris.tit, nëna dhe motra ‘zhduken’!

0
72

Një familjare e terrnornistit australian është deklaruar për herë të parë pasi Brenton Tarrant vrjau 50 myslimanë në Chrischurch të Zelandës së Re.

Gjyshja e tejrroristit, Joyce Tarrant (94 vjeçare) tha se nuk e njihte nipin e saj duke parë pamjet që me gjajkftohtësi filmoi veten duke vjrarë me qetësi myslimanët gjatë namazit të së premtes.

“Është shumë tronjditëse, Brenton njihej si një djalë i mirë.

Ai ishte gjithmonë i mirë dhe i sjellshëm dhe na vizitonte dy herë në vit”, tha ajo për Daily Mail Australia.

Reagimi i familjes ndaj masgakrave vjen pasi autoritetet zbuluan se po hetojnë udhëtimet e Brentonit përmes Bullgarisë, Koresë së Veriut dhe Turqisë.

Besohet se nëna dhe motra e Tarrantit janë larguar nga vendi pasi u intervistuan nga policia kundër terrgorizmit.

Ndryshe, në pyetjen nëse mendon se është terryorist, autori i suylmeve të djeshme në dy xhami në Zelandë të Re, australiani, teyrroristi Brenton Tarrent është përgjigjur pozitivisht.

“Po, sipas përkufizimit.

Ky është suflm tferrorist.

Por besoj se ai ishte aksion partizan kundër forcës pushtuese”, citohet të ketë deklaruar ai pas arrefstimit.

Mirëpo a pendohet për këto saulme tearroriste, ai përgjigjet me gjakftohtësi:

“Jo.

Vetëm kam pasur dëshirë të kisha vraharë dhe më shumë, e të kisha vrajrë edhe më shumë trjadhtarë”

SHARE