Manteli i padukshmërisë, më pranë se kurrë

0
198

Duket se është fantazi e pastër, por manteli që Harry Potter përdorte për t’u bërë i padukshëm është tashmë një hap më pranë realitetit.

Shkencëtarët në Kanada kanë krijuar një objekt që bëhet tërësisht i padukshëm edhe nën dritën natyrale.

Deri më tani pajisje të ngjashme kanë dështuar pasi nuk kanë funksionuar në të gjitha valët e gjatësisë së dritës.

Por kjo pajisje është e ndryshme nga versionet e kaluara dhe funksionon sepse fshin gjurmët që objektet lënë në valët e dritat që kalojnë përtej saj.

Energjia e disa ngjyrave shpërndahen në disa fibra optike të cilat godasin më pas objektin. E si rezultat i kësaj valë e dritës që mbërrin tek syri i njeriut është saktësisht e njëjta me atë që ndodhet pas objektit.

 

 

SHARE