Mbijetuesja e kancerit tregon sekretet e shërimit

0
299

Janette Murray-Wakelin është një e mbijetuar e kancerit të gjirit, e cia iai krediton dietws ushqimore të papërpunuar, meditimit, aktivitet fizik shërimin e saj. Janette e mori lajmin e tmerrshëm nga mjeku në fillim të viteve 2000 kur ajo u diagnostikua me kancerin e gjirit të fazës 3 dhe asaj i thanë se asaj i kishte mbetur vetëm gjysmë viti ose ndoshta më pak jetë.

Për fat të mirë, në këtë pjesë të mbetur të jetës Janette mori pjesë në qindra maratona dhe gara vrapimi. Mjekët i rekomanduan një terapi me kimio, por ajo e mohoi sepse mendonte se nuk kishte kuptim. Ajo mohoi të bënte kemioterapinë dhe rrezatimin dhe u përball me metoda alternative që dukeshin më të shëndetshme dhe një zgjedhje më e mirë për të.

“Shumica e njerëzve po bëjnë atë që mjekët po rekomandojnë sepse nuk e dinë se ata mund të jenë përgjegjës dhe të marrin kontrollin mbi trupin dhe shëndetin e tyre,” – thotë Murray-Wakelin.

Gjëja e parë që kaloi mendjen e saj ishte dieta e pasur me ushqime të pasura me vlera ushqyese dhe të papërpunuara. Ajo filloi të konsumonte ushqime vegjetariane, që mendoi se ishin shumë të dobishme në luftën e saj kundër kancerit të gjirit, duke e bërë atë më të fortë.

Në të vërtetë, Janette ishte shumë aktive kur ishte fjala për aktivitetin fizik dhe aftësia dhe shëndeti ishin përparësi kryesore në jetën e saj.

Ajo deklaroi se ekspozimi ndaj disa produkteve kimike të ngarkuara që gjendeshin në zonën ku ajo jetonte ishin shkaqet kryesore të sëmundjes së saj. Kur u diagnostikua me kancer, ajo filloi të bënte disa kërkime në lidhje me efektet anësore dhe efikasitetin e kimios.

Ajo nuk i ndoqi gjurmët e shumicës së njerëzve dhe bëri një studim mbi librin “Breuss Cancer Cure” , shkruar nga Rudolf Breuss dhe zbatoi trajtimin me lëngje 42-ditor, duke ndjekur drejtimet e tij.

Në dietën e saj ajo hëngri ushqime nga familja Brasscaceae, si rrënja e panxhar, brokoli dhe lakër brukseli. Kur kaloi 42 ditë, ajo filloi me shtimin e ushqimeve të tilla si karrota dhe mollët jeshile në lëngjet që po përgatiste.

“Kanceri nuk është në gjendje të mbijetojë në mjedisin e oksigjenuar, prandaj më shumë oksigjen që mund të grumbulloja në trupin tim nëpërmjet stërvitjes, frymëmarrjes së vetëdijshme dhe ushqimeve, aq më mire,” – vuri në dukje Janette. Synimi i saj ishte ‘ta vdiste’ kancerin e saj, duke i siguruar trupit ushqyes të mirë për të ruajtur forcën e saj.

Mjekët e këshilluan që ajo të mos vraponte më. Pra, gjëja e parë që bëri, ishte rritja e distancës së vrapimit. Ajo filloi të ushtrohej gjithnjë e më shumë sepse donte të ofronte një mjedis të oksigjenuar për kancerin. Në vitin 2013, Janette së bashku me bashkëshortin e saj morën pjesë në 365 maratona në vetëm një vit.

Më 1 janar 2014, ata morën pjesë në një maratonë dhe vendosën një rekord të ri botëror për maratonën e radhës. Dhe vlen të përmendet se ata janë rreth të 60-tave.

SHARE