Mbretëria e Bashkuar ia thotë në fytyrë Vuçiqit: Bllokadat po vijnë nga Beogradi

0
121

Përfaqësuesja e Britanisë së Madhe në OKB, Dame Karen Elizabeth Pierce ka përkrahur formimin e Ushtrisë së Kosovës.

Fjalimi i saj në Këshillin e Sigurimit të OKB-së:

Vendimi i fundit është i bazuar në Kushtetë. Atë që e tha Thaçi e mirëpres, Kosova ka krijuar një forcë shumë etnike dhe Britania me keqardhje shpreh kërcënimet ndaj pjesëtarëve serb të FSK-së.

Ne nuk mendojmë se FSK është një kërcënim dhe vlerësimet e disa zyrtarëve të lartë për përdormin e forcës në Serbi janë ndihmuese dhe pajtohem me një anëtarë të Këshillit të SIgurimit se ka rrezik dhe jo nga Kosova por nga jashtë për të shfrytëzuar këtë rast.

Aryseja bazike pse jemi këtu është se ka mungesë të normalizimit dhe çdo progresë, dhe kjo bllokadë ka ardh nga Beigradi. Ne kërkojmë nga Kosova dhe Serbia të arrijnë një marrëveshje dhe të kthehen te dialogu.

Të dyja lët duhet të kenë parasysh se cdo marrëveshje që arrihet duhet të jetë për sigurinë e qytetarëve. Kërkojë nga Serbia e Kosova të bëjnë hapat e duhura për të normalizuar marrëdhëniet dhe një marrëvehsje të qëndrueshme përmes dialogut dhe ne jemi të gatshëm për të përkrahur një marrëveshje të tillë.

SHARE