Omega 3 – Për mendje të zgjuar dhe zhvillim të mirë të fëmijës

0
214

Të gjithë kemi ndëgjuar për Omega 3 acidet yndyrore, për benefitet që i sjellin organizmit në të gjitha moshat.

Sëmundjet e zemrës, artriti rheumatoid, memorie e dobët, ADHD, problem me lëkurën, dyslexia, astma, obeziteti.

Këto janë vetëm disa prej sëmundjeve apo çrregullimeve të shumta të cilat acidet yndyrore omega 3 mund të ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e tyre.

Omega 3 acidet yndyrore janë shumë të rëndësishme për shëndetin e fëmijës në përgjithësi. Ato janë ndër acidet yndyrore të mira më të rëndësishme të cilat organizmit i nevoiten por nuk mund ta prodhoj vet, prandaj ato duhet të jenë pjesë e dietës tuaj. Sipas ekspertëve shumica e fëmijëve nuk konsumojnë sa duhet omega 3 acide yndyrore prandaj rekomandohet të konsumohet në formë të suplementeve.

Çka janë omega 3 acidet yndyrore?
Omega-3 janë acide yndyrore esenciale, që do të thotë se ato nuk mund të sintetizohen nga trupi ynë. Ekzistojnë tri lloje duke përfshirë acidin e eicosapentaenoic (EPA) dhe acidin docosahexaenoic (DHA). Këto dy yndyrna janë thelbësore për rritjen normale dhe metabolizmin te fëmijët. DHA dhe EPA gjenden gjerësisht në vajra detare si vajrat e peshkut të krillit, tonit dhe disa ushqime deti.

Acidi yndyror i trete omega-3 njihet si acidi alpha-linolenic ose ALA. Ajo është në dispozicion në ushqime me bazë bimore dhe vajra të tilla si vaj i lirit, vaj kërpi, soje, vaj kanola, dhe arra. Njerëzit të cilët nuk hanë peshk nuk marrin mjaft nga zinxhiri i gjatë omega-3 – DHA dhe EPA.
Konsumi i rregullt i këtyre ushqimeve është i nevojshëm për të siguruar që trupi juaj të marrë sasinë e duhur të yndyrnave omega-3. Mungesa e këtyre yndyrave në trup mund të rezultojë në një sistem të dobët imunitar, përkeqësim të shëndetit të lëkurës dhe cenueshmërinë ndaj një sërë problemesh shëndetësore duke përfshirë inflamacionie.

Omega-3 janë thelbësore për trurin e fëmijëve, për të përmirësuar funksionimin e tyre kognitiv (të menduarit, koncentrim, kujtesë) dhe të sjelljes.

Benefitet e Omega 3
Pra, cila është qëllimi i përdorimit i acideve yndyrore omega-3? A kanë nevojë fëmijët për të? A duhet një fëmijë të marrë vaj peshku ose vaj liri për të marrë Omega-3?
Përgjigja është një po e ngazëllyer! Vetitë terapeutike të omega-3 janë shumë. Nga shëndeti i lëkurës tek problemet e zemrës në dhimbje të përbashkët, omega-3 mund t’ju ndihmojë në shmangien e disa kushteve mjekësore. Këtu janë disa nga përfitimet e konsumimit të acideve yndyrore Omega-3 rregullisht.

Omega-3 mbështesin zhvillimin kognitiv (të menduarit, koncentrim, kujtesë) të fëmijës. Sipas një studimi, fëmijët që ushqeheshin me ushqime të pasura me Omega-3 treguan një koordinim më të mirë në dorë, aftësi shoqërore, vëmendje dhe kujtesë më të mirë si dhe rezultate më të mira në teste të inteligjencës.
Një studim i Universitetit të Oksfordit zbuloi se omega-3 shton aftësinë e një fëmije për të mësuar dhe për të vepruar më mirë. Ata ishin më të mirë në lexim dhe kishin më pak probleme lidhur me kujtesën.

Fëmijët me ADHD mund të kenë nivele më të ulëta të omega-3 në trupin e tyre se zakonisht. Disa studime kanë treguar se suplementet Omega 3 mund të përmirësojnë sjelljen, zvogëlojnë hiperaktivitetin dhe të nxisin vëmendjen tek fëmijët nën 12 vjeç.

Depresioni. Omega 3 përdoret shpesh për trajtimin e depresionit. Ka pasur edhe disa studime te fëmijët. Një studim i vitit 2006 i përdorimit të Omega 3 acideve yndyrore te fëmijët nga 6 deri në 12 vjeç, ka ndikim në depresion, gjeti se ndikon në reduktimin e simptomave të depresionit.

Acidet yndyrore Omega-3 janë thelbësore për zhvillimin e të pamurit
Omega 3 ndihmon në zhvillimin e mirë të eshtrave
Ndihmon shëndetin e femijëve në përgjithësi.

Rekomandojmë: Pediakid® Oméga 3, CHOLINE-formulë e përforcuar

E pasur me omega 3 acide yndyrore, DHA, esenciale për zhvillimin e mire të fëmijës dhe funksioneve kognitive (kujtesë, koncentrim). (Omega 3, DHA,EPA, Prebiotik, Vitaminë A, C, E, D).
Inovacion ekskluziv përmban Agave nektar, ëmbëlsues natyral të parafinuar, më i lehtë dhe më i hollë se mjalta, gjithashtu me prebiotik dhe fibra. Me shije të cilën fëmijët nuk do ta refuzojnë,

CHOLINE-formulë e përforcuar nga Pediakid
Choline bën pjesë në grupin e vitaminave B. Vetëm disa ushqime përmbajnë Choline si i kuqi i vesë, mëlçia etj. Rekomandohet te fëmijët për shkak të mundësisë së defiçencës së saj në organizëm dhe benefiteve që ofron për organizmin.
Rroli i saj esencial është të forcojë veprimin e Omega 3 acideve yndyrore në organizëm, e domosdoshme për funksionimin e mirë të sistemit të trurit, mbështetja e funksioneve njohëse (kujtesa, fokusi, vizioni, mësimi …), lehtëson komunikimin ndërmjet neuroneve.

PEDIAKID® Omega 3 Goma përtypëse
Përmban vaj liri e pasur me Omega 3, Vitamin E, B5 dhe B6, Vitamin A dhe zink për rritje normale dhe zhvillim të mirë të fëmijëve. Mbështet funksionet kognitive koncentrim, kujtesë, mbështet zhvillimin normal të sistemit nervor, me shije natyrale të limonit, shije të cilën fëmijët nuk do ta refuzojnë.

SHARE