Vjehrra: A po te djeg speci o dhëndër? Përgjigja e tij, ju len pa fjalë!

0
54

Një dhëndër i sapomartuar shkon për herë të parë të familja e nuses, dhe sipas traditës atij i bëhet shumë muhabet dhe i shtrojnë sofrën me bukë, ku s’ka më mirë.

Dhe vjen momentin kur bëhet edhe buka, shtrohet sofra, një tepsi me mish e oriz mbi sofër, bukë e nxehtë shtëpie dhe speca djegës turshi.Aq shumë ishin qëlluar specat e djegës, sa që dhëndëri po skuqet i tëri. Vjehrra e pa që meni po i hante dhe po e pyet:O dhëndër, apo të djeg shumë speci a?

Dhëndëri: Speci jo, oj gjyshe, por goja u kallë.Në atë moment flet edhe nusja, u burri jem, mos e merr për të keq se nëna plak dhe nuk din kjo me folë me të ren tash, mos mendo naj sen keq për punën e specit.Dhëndëri: Jo, jo. E kuptova, por vetëm i tregova se specin e kam mirë, por goja, gojës flak po i shkon.

SHARE