Category: Kulturë

Ansambli i Shkodrës ‘rrëmben’ trofeun në Pizren
Kulturë

Ansambli i Shkodrës ‘rrëmben’ trofeun në Pizren

October 22, 2019

“Kënga Qytetare na bashkon në Prizren” është festivali që, për të dytin vit radhazi, mbahet në Prizren. Aktiviteti që u zhvillua në shtëpinë e kulturës ... Lexo më shumë

Pse burrat shqiptarë e kanë zakon të shkëmbejnë duhan me njëri-tjetrin
Kulturë, Kuriozitete

Pse burrat shqiptarë e kanë zakon të shkëmbejnë duhan me njëri-tjetrin

October 22, 2019

Ndërrimi i duhanit ka qenë gjithmonë një shenjë respekti i ndërsjelltë mes burrave shqiptar. Për burrat, të cilët kryenin detyra shoqërore me rëndësi si: pjesmarrja ... Lexo më shumë

HAPJA E SHKOLLËS PRIVATE NË GJUHËN SHQIPE NË SLLATINË
Kulturë, Lajme

HAPJA E SHKOLLËS PRIVATE NË GJUHËN SHQIPE NË SLLATINË

October 20, 2019

Si gjithkund ndër trojet shqiptare, ashtu edhe në Sllatinë, nevoja dhe dëshira e zjarrtë për t’u arsimuar apo për të pasur shkollën shqipe, ishte po ... Lexo më shumë

Dy vjet pa albanologun e famshëm Robert Elsie
Kulturë

Dy vjet pa albanologun e famshëm Robert Elsie

October 16, 2019

Vdekja e parakohshme e albanologut të shquar Robert Elsie nga sëmundja e rrallë e neuroneve motorike ndodhi më 2 tetor 2017. Muzeu Historik Kombëtar pati ... Lexo më shumë

Letrat më të bukura të dashurisë, në të gjitha kohët
Kulturë, Kuriozitete

Letrat më të bukura të dashurisë, në të gjitha kohët

October 16, 2019

Ndoshta jemi çmësuar. Ose thjesht kemi gjetur mënyra të tjera, por dashuria e cituar, e thënë, e treguar, e shkruar, ka pasur momentet e saj ... Lexo më shumë

Si u krijua Republika e Mirditës
Kulturë

Si u krijua Republika e Mirditës

October 16, 2019

Nga: LEON MOLLA Mirdita si Krahinë autonome po ashtu dhe Principatë që nga viti i largët 1491 mbeti e lirë dhe me drejta të plota. ... Lexo më shumë